Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament reclama al Govern que desenvolupi mesures contra el matrimoni forçat

7902
El Parlament reclama al Govern que desenvolupi mesures contra el matrimoni forçat.

La Comissió d'Assumptes Socials del Parlament ha aprovat per unanimitat una proposició no de llei presentada pel PSIB per reclamar al Govern que desenvolupi mesures contra els matrimonis forçats i que protegeixi a les víctimes.

La proposta declara aquest tipus de matrimoni «una manifestació de discriminació i vulneració dels drets fonamentals contra els dons i nines».

Segons la diputada socialista Sílvia 
Cano, aquest tipus de matrimoni «pot contribuir a inserir a les nines i dones en cicle de pobresa i desprotecció, la majoria exposades a la violència, l'abús i a les relacions sexuals forçoses».

Segons ha indicat el 
PSIB, es calcula que a tot el món cada any 14 milions de nines són obligades a formar un matrimoni forçat, i segons ha explicat Cano, les motivacions poden ser múltiples: reforçar vincles familiars, econòmics, culturals, religiosos o fins i tot explotació sexual o laboral.

Per això, la proposició aprovada aquest dijous rebutja «qualsevol iniciativa que suposi una disminució» en els drets d'aquestes dones, ha defensat la diputada socialista.

En aquesta línia, el 
PSIB ha apostat per «fer feina amb el nucli familiar abans que les noces es materialitzin i si es produeixen aquests casos, posar tots els recursos de l'administració a l'abast de les víctimes».

Com a mesures concretes per pal·liar aquesta situació, a través de l'aprovació d'aquesta proposta el Parlament reclama al Govern 
«que impulsi els mesuris legislatives oportunes per permetre la protecció judicial efectiva en el cas dels matrimonis forçats, amb la finalitat de protegir a les víctimes».

En aquest sentit la Comissió ha acordat demanar al Govern que faci feina amb entitats feministes i pro-drets humans per prevenir aquests matrimonis, i reforçar l'aplicació de les perspectives de gènere i de la infància en el Pla Director de Cooperació dels Balears 2016-2019.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.