Setmanari d'informació local - 138 anys

Rajoy carrega contra el requisit del català i del descompte del 75% només li sap dir a Company que «dormi tranquil»

20199
Company, Rajoy i la resta de líders populars durant la trobada. | E.P.

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha clausurat aquest dissabte la Convenció del PP sobre Turisme celebrada a Palma i no s'ha pronunciat explícitament sobre les demandes relatives a l'aprovació del 75% del descompte per a residents en vols entre Balears i la Península.

«Dorm tranquil», li ha dit Rajoy al líder del PP a les Balears, Biel Company, donant a entendre que des del Govern central estudiaran la proposta. Així mateix, ha insistit que «el Govern espanyol fa tot el possible perquè el preu dels bitllets no sigui una causa d'aïllament per als residents de Canàries i les Balears» i ha recordat que «hi ha 1,3 milions d'euros més al pressupost balear», diners que usaran per «augmentar les oportunitats» dels ciutadans de les Illes.

Quant a la gestió del Govern Armengol, Rajoy ha lamentat que l'Executiu autonòmic «només s'ocupi de barallar-se i d'inventar problemes en lloc de cuidar el que funciona i corregir el que no funciona». En aquesta línia, ha acusat l'equip d'Armengol de «demonitzar el turisme» i de desenvolupar «fòbies cap a tot el que funciona i que és bo per a Espanya».

A més, ha apuntat que «el principal problema de les Balears és que té la mala fortuna de patir un Govern d'aquests que es dediquen a inventar problemes i promoure una agenda de divisió i enfrontament», per la qual cosa els ha aconsellat que «no molestin» perquè «la vida ja du suficients problemes gratis».

Atac a la llengua

Rajoy també s'ha pronunciat sobre el decret que exigeix el català com a requisit per a professionals sanitaris i ha defensat la llengua com «un instrument per comunicar-se», encara que des del Govern «prefereixin veure-la com una trava en lloc de com una oportunitat».

En aquest sentit, Rajoy ha alertat del fet que les Balears «cometin els mateixos errors» que els líders polítics catalans. «No necessitam la involució i els problemes que s'han generat a Catalunya», ha dit el dirigent espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.