Setmanari d'informació local - 138 anys

Debat sobre el futur del medi ambient en el marc de la FirONA

24123
Can Alcover ha acollit aquest dissabte, el marc dels actes de la II FirONA una taula rodona per tal de tractarde medi ambient i territori. | @Terraferida

Debat sobre medi ambient i territori a les Balears. Can Alcover ha acollit aquest dissabte, el marc dels actes de la II FirONA una taula rodona per tal de tractar els temes més importants que afecten la qualitat dels nostres espais naturals.

A la taula hi han participat Lluís Apesteguia, cap de gabinet de Vicepresidència, Innovació, Noves Tecnologies i Turisme del Govern; Miquel Mir, Director General Espais Naturals i Biodiversitat del Govern; Jaume Adrover, portaveu de Terraferida i Amadeu Corbera, president GOB Mallorca.

Els quatre han debatut sobre el Decret de la Posidònia, la distribució territorial, entre altres temes. Terraferida ha assegurat que el millor d'aquest estiu, pel que fa al fondeig de la posidònia, «és que ja tenim decret, però cal posar més personal, recursos i contundència. Ha estat el primer cop que s'ens han admès al·legacions».

Per part seva, Miquel Mir ha exposat que el decret «és un acte de sobiranisme ambiental i que s'han recuperat fins a 40 treballadors els quals ara estan millor dotats per ser efectius». Apesteguia, ha afegit que «la manca de finançament condiciona la incorporació de personal». El GOB ha valorat el decret com «una excepció» i ha criticat la manca de compromís amb altres matèries.

Respecte a la Llei TurísticaTerraferida ha reiterat la necessitat de «més inspectors i controls» de les places. En aquest context, Apesteguia ha explica que «no fer una moratòria inicial va ser una errada». Corbera, per part seva, ha explicat que "el turisme condiciona des de les decisions polítiques fins els actes més senzills: el centre polivalent de Marratxí té també com incentiu fer un municipi més atractiu pel turisme al llarg de l'any».

Finalment, mentre Terraferida ha valorat negativament o com a «poc profitosa» la legislatura; Apesteguia ha etzibat que «canviar un model econòmic va més enllà que una legislatura». El GOB ha assegurat que «no hi ha temps per canviar de model, però sí que es podria, per exemple, aturar l'autopista Llucmajor-Campos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.