Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem, PSIB i MÉS subscriuen el Pacte per la igualtat en l'educació infantil de 0 a 3 anys

28723

Podem, PSIB, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han subscrit aquest dimecres el 'Pacte per l'educació infantil de 0 a 3 anys i la necessària equitat' promogut per diferents entitats socials, pel qual s'han compromès a impulsar diferents mesures per a la millora d'aquesta etapa educativa.

Aquests partits han signat el pacte en un acte celebrat aquesta dimecres horabaixa en el Parlament. Per part seva, PP, PI i Cs, que no han subscrit el Pacte, han indicat que es comprometen a estudiar-lo per a valorar si més endavant es poden adherir.

Entre les entitats del sector que han promogut el pacte figuren Unicef, Col·lectiu 0-3 Menorca, les assemblees 0-3 de Mallorca, Eivissa i Formentera, la Confederació d'Associacions de Famílies d'Alumnes i la Federació d'Escoles Infantils de PIME a les Balears.

En virtut d'aquest pacte, els partits signants es comprometen a desenvolupar accions com la inclusió dels infants escolaritzats en primer cicle d'educació infantil, tant en centres públics com privats, en les convocatòries d'ajudes individuals de menjador; que el Govern inclogui anualment ajudes per a l'escolarització d'infants de les famílies socialment més vulnerables; i promoure un pla de reconversió perquè les guarderies que ho desitgin puguin reconvertir-se en centres de primer cicle d'infantil, entre altres.

El pacte inclou també el compromís de promoure la creació de places de primer cicle d'infantil per a arribar a una oferta mínima del 37,5 per cent en tots els municipis de les Balears. L'objectiu és que en 2029 hi hagi una oferta de places per al 60 per cent d'infants en tots els municipis.

També recull compromisos per a augmentar els recursos humans, mínims de finançament, millora de la participació de les famílies i instar al Govern d'Espanya a fixar una aportació estable. Així mateix, es crea una comissió de seguiment que es reunirà de forma bimensual per a analitzar el seu compliment.

Han clausurat l'acte la presidenta d'Unicef Comitè Balears, Mercedes del Pou, i un representant de l'Observatori de la Infància i de la Família de Menorca, Vicenç Arnaiz.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.