Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca vota en contra de l'organigrama del Consell

31865

MÉS per Menorca ha votat aquest dilluns en contra del cartipàs del Consell Insular de Menorca perquè considera que Podem i PSIB han romput l'acord assolit el passat 5 de juliol.

La portaveu de la formació menorquinista, Maite Salord, ha explicat durant la celebració del ple extraordinari que el vot negatiu del seu partit ve motivat pel fet que la presidenta, Susana Mora, no ha cedit les presidències del Consorci de Residus i Energia i de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera.

«Aquestes delegacions haurien de recaure sobre la Conselleria de Medi Ambient que jo gestion i no entenem per què no s'ha fet», ha dit la vicepresidenta, Maite Salord. Salord ha remarcat que l'organigrama els inclou en un equip de Govern del qual no se senten formar part i ha subratllat que aquesta situació «requereix una negociació en un altre context per a veure si es pot reconduir aquest desacord».

En aquesta línia, ha indicat que MÉS per Menorca sempre ha defensat els governs de pacte «que donin veu a tots els seus integrants, que siguin respectuosos i deixin el seu espai a tots ells». «Entenem que hi ha una qüestió de fons organitzativa que no és la correcta, però també hi ha una qüestió de formes: si es pensava canviar radicalment el funcionament de la Conselleria de Medi Ambient s'hauria d'haver parlat i que no ens agafés per sorpresa», ha manifestat.

La portaveu menorquinista ha assegurat que el fet que la presidència del Consorci de Residus i Energia no estigui en mans de la Conselleria de Medi Ambient representa que la responsable d'aquesta àrea no pot assistir si no és com convidada. «El mateix ocorre avui dia amb l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, encara que els estatuts que s'estan redactant sí que contemplin una vicepresidència», ha recordat.

Per part seva, la presidenta, Susana Mora, ha lamentat la situació i ha mostrat la seva confiança en què la situació «es pugui solucionar en el context adequat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.