Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI considera que el sistema de concurs d'oposició «no és la manera més vàlida» per a reduir els docents interins

32013
La Conselleria preveu oferir més places d'oposició. | dBalears/Arxiu

L'STEI Intersindical ha considerat aquest divendres que el sistema de concurs oposició «no és la manera més vàlida» per a reduir els docents interins després que la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca hagués repartit el 80% de les places que oferia en la convocatòria de 2019, la qual cosa suposa que s'han cobert 856 places de les 1.070 que s'han oferit.

Segons ha valorat l'STEI, és cert que «es va reduint progressivament el nombre d'interins» en els últims anys a les Illes a causa de «la convocatòria massiva d'oposicions» que s'ha produït en els dos últims cursos. «L'anòmal 37% que teníem el 2015 a Balears i sobretot a les Pitiüses esdevé, després de tres exercicis d'oposicions, un 28,6%», han explicat.

En aquest sentit, han afegit que el conseller de l'àrea, Martí March, va expressar la seva voluntat de baixar el número fins al 10% en els pròxims anys com a resultat de les noves convocatòries, la més immediata, la del 2020.

Així mateix, han continuat que «els estranya» que no pugui haver-hi «acord per a la renovació d'uns pactes d'estabilitat de quatre anys que, semblantment, dotarien de major estabilitat els centres educatius».

«Cal negociar un nou sistema d'accés a l'ensenyament públic i, des de l'STEI, insistim en la doble via d'accés per als treballadors que ja estan treballant i demostren, dia a dia, la seva experiència dins de l'aula», han explicat.

Sobre el 80 per cent de les places, des del sindicat han considerat que «la immensa majoria les ocuparan treballadors interins actius els últims cinc anys en algun centre de les Illes», per la qual cosa es congratulen.

A més, han celebrat que el Govern hagi convocat tres anys seguits oposicions i hagi complert aquest punt de l'Acord marc que va signar amb l'STEI, perquè l'alternativa, la no-convocatòria de places entre el 2011 i el 2016, «és el que ha conduït a la situació d'inestabilitat i anomalia que no ha estat bona ni per als treballadors, centres, alumnes ni famílies».

«Trobem que l'ideal seria fer convocatòries de 400 o 500 places -si se sumen les que s'han convocat els tres últims anys-. La Conselleria ha informat que preveu treure 3.000 places entre el 2017 i en 2020, l'any que ve es podrien convocar entre 650 i 1.000 places d'oposicions», han explicat.

«No estem del tot d'acord que tot el procés hagi funcionat tan bé com proclama l'Administració. Com sempre, volem denunciar que encara no es produeix un veritable concurs d'oposició i que convindria revisar-lo perquè en molts de casos no han passat suficients persones a la fase de barem i, a vegades, hi ha hagut diferències massa evidents entre les notes dels diferents tribunals o membres d'aquests», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.