Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament aprova la proposta de MÉS per «blindar» la sanitat a la Constitució espanyola

El Parlament ha aprovat aquest dijous una proposta de MÉS per Mallorca per a impulsar una reforma de la Constitució espanyola que «atorgui la màxima rellevància al dret a la salut i impedeixi pràctiques de descapitalització de l'Estat en favor de la sanitat privada».

En aquest context, el portaveu Miquel Ensenyat ha recordat durant al defensa de la proposta que l'article 25.1 de la Declaració Universal dels Drets Humans garanteix a tota persona el dret a la sanitat, tal com reconeixen també la Carta Social Europea i la Constitució espanyola.

No obstant això, segons Ensenyat, «ara cal fer una passa més i blindar els recursos i drets que conformen els pilars de l’Estat del Benestar». Per això, MÉS plantejava, i així ho ha aprovat el Parlament, convertir la salut, així com el reconeixement constitucional de l’assistència sanitària universal, «en dret subjectiu ple, ja que en l’actualitat no tenen protecció jurisdiccional directa».

Segons ha apuntat, «la situació viscuda durant les darreres setmanes ha demostrat que la sanitat pública és el pilar que respon a les necessitats de la ciutadania i que l’existència d’un bon servei de sanitat pública sempre és la solució».

Així, assenyala, «la crisi sanitària derivada de la COVID-19 ha tornat a demostrar que si volem tenir capacitat de resposta davant dels imprevistos, necessitam uns serveis públics potents, especialment d’una Sanitat Pública potent i no tenir cap dependència del sector privat que només atén a les demandes econòmiques». A més de la proposta de reforma legislativa, la Proposició No de Llei aprovada inclou una iniciativa per garantir des de les administracions un mínim d'inversió a la recerca sanitària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.