Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol reclama a Sánchez l'arribada de turistes abans de juliol

Imatge de Francina Armengol durant la trobada de presidents autonòmics celebrada aquest diumenge. | CAIB

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha sol·licitat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en l'onzena reunió amb els presidents autonòmics, que «comenci a tenir en compte a les Balears com a uniprovincial en matèria de mobilitat».

Segons ha informat Armengol aquest diumenge en roda de premsa, «amb l'entrada en la fase 2 del pla de desescalada creiem que és important que se'ns comenci a considerar uniprovincial en matèria de mobilitat i estar en igualtat de condicions que altres províncies espanyoles, després d'haver estat considerades quatre províncies independents durant la crisi sanitària».

En aquest sentit, ha plantejat la possibilitat que «es permetin els vols interilles, que els ciutadans de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera puguin desplaçar-se a la resta d'illes, com poden fer els d'altres províncies que no estan separades per la mar, la qual cosa igualaria a aquesta comunitat i permetria, entre altres coses, moure activitat econòmica entre les quatre illes».

Si bé, ha matisat, «no ens oposem al fet que a escala sanitària, tot i ser uniprovincials, es mantingui cada illa com una província, tal com es fa des de l'inici de l'estat d'alarma».

D'altra banda, Armengol s'ha referit a l'arribada de turisme espanyol i internacional que Sánchez va anunciar que seria possible a principis de juliol. En aquest sentit, ha reconegut que «les Balears tenen una dependència molt forta del turisme, en general, i del turisme internacional, en particular» i ha plantejat que «s'avanci l'arribada de turistes internacionals i coincideixi amb l'obertura al turisme estatal i que desaparegui la quarantena», entre altres mesures.

Mentrestant, quant al turisme estatal, ha posat l'accent que «les Balears necessiten el suport del Govern espanyol en forma de subvenció de places» i ha proposat «la creació de corredors segurs entre comunitats que es trobin en la mateixa fase, plans de promoció turística a través de campanyes de comàrqueting amb línies aèries i portuàries», entre altres iniciatives.

La presidenta del Govern ha parlat també sobre la singularitat dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació en el sector turístic. En aquesta línia, ha reclamat al Govern espanyol que «aclareixi si els ERTOs es podran perllongar en el temps més enllà del pròxim dia 30 de juny» i, ha afegit, que «es flexibilitzin els ERTOs parcials per tal de no desincentivar la reactivació econòmica».

Amb tot, sobre el pla de rescat turístic, Armengol ha posat l'accent que el president Sánchez s'ha compromès a «celebrar aquesta setmana un consell sectorial amb els consellers de turisme per a així poder celebrar posteriorment una reunió dels presidents sobre aquesta matèria». En aquest consell sectorial, ha avançat Armengol, «es plantejaran els corredors segurs i la reobertura de ports i aeroports de les Illes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.