Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern demana que no es discrimini als infants que no tenen la nacionalitat espanyola i que volen jugar a futbol

El Govern ha sol·licitat al Ministeri espanyol de Cultura i Esport i al Consell Superior d'Esports l'eliminació dels «elements discriminatoris imposats per la FIFA», que considera dificulten i demoren la inscripció en les competicions federatives de futbol de menors que viuen a les Balears però encara no tenen la nacionalitat.

Aquesta ha estat una de les peticions formulades mitjançant una carta dirigida per la consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, ha enviat una carta al ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribe, i a la presidenta del Consell Superior d'Esports, Irene Lozano.

En la seva carta, la consellera precisa que aquest fet «no sols pot generar desmotivació entre els menors i les seves famílies, sinó que pot anar contra la normativa, ja que la legislació espanyola en matèria d'infància i adolescència, així com els tractats internacionals, impedeixen la discriminació per qüestions de nacionalitat».

També mitjançant aquesta carta es demana modificar la Llei 14/2013 de suport als emprenedors i la seva internacionalització, per a desenvolupar normes i mesures específiques per a les entitats esportives sense ànim de lucre. Segons Santiago la legislació estatal aplicable en matèria laboral i esportiva pot posar en perill alguns clubs, especialment de l'esport basi.

La consellera argumenta que «a Espanya hi ha milers de clubs esportius, d'esport basi, que subsisteixen gràcies a l'acció voluntària d'entrenadors i altres figures esportives. Molts d'aquests clubs són modestos econòmicament parlant i l'única retribució que poden aportar és cobrir les despeses necessàries per a realitzar l'activitat esportiva».

Finalment, la carta exposa a Rodríguez Uribe i a Lozano la necessitat d'abordar amb la màxima agilitat la regulació de l'exercici professional en l'àmbit esportiu. Proposa que es faci per dues vies: una norma específica i en el marc d'una nova llei de l'esport espanyol. També es proposa al Govern espanyol l'aplicació d'un IVA reduït en els serveis esportius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.