Setmanari d'informació local - 138 anys

Podemos demana al Govern que endureixi les penes per maltractament animal

El portaveu d'Unidas Podemos a les Balears, Alejandro López. | E.P.

Unidas Podemos ha impulsat una Proposició No de Llei (PNL) en el Parlament balear per a instar el Govern a endurir les penes per delictes de maltractament animal.

El portaveu de la formació a la Cambra balear, Alejandro López, ha explicat aquest dissabte que «una societat que no tolera la crueltat animal és una societat més sana». En concret, la formació demana modificar l'article 337 del Codi Penal i també el Codi Civil.

López ha ressaltat, a més, que «una societat avançada i moderna no pot permetre's normalitzar el maltractament animal». «Des d'Unidas Podemos presentem aquesta iniciativa, que insta el Govern a endurir les penes, a posar en marxa campanyes de conscienciació i millorar la legislació referent als animals de companyia», ha dit.

La iniciativa, impulsada per la formació política i signada per la resta de partits del Pacte, cerca «donar una nova redacció a tots aquells preceptes que afecten els animals amb la finalitat que es reculli la idea que els animals són éssers vius dotats de sensibilitat i que els de companyia són, a més, un tipus especial pel vincle d'afecte que els uneix a l'ésser humà», segons especifica textualment la PNL.

D'altra banda, la iniciativa exposa la necessitat d'instar el Govern a coordinar-se amb la resta d'institucions de les Illes per tal de dur a terme campanyes de conscienciació i xerrades informatives.

També insta l'Executiu a modificar l'article 605 de la Llei 1/2000, de 7 de gener, d'Enjudiciament Civil, perquè reculli la inembargabilitat dels animals de companyia, seguint la petició de la formació de considerar els animals com a éssers que senten i no com a simples objectes.

Unidas Podemos s'ha referit als casos del moix 'Grisito' i el gos 'Timple' com a episodis «menyspreables i immorals» que han estat denunciats a través de plataformes que han recollit milers de signatures. La formació ha subratllat que els animals mereixen una vida «allunyada del sofriment, l'explotació i el maltractament, i que per això, és prioritari avançar en la protecció dels seus drets», com s'explica en la PNL.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.