Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern destina 30 milions d'euros anuals a la lluita contra la pobresa

Imatge de ciutadans recollint aliments en un centre d'ajuda. | E.P.

La Conselleria d'Afers Socials i Esports destina anualment més de 30 milions d'euros en accions destinades a minvar els efectes de la pobresa en les famílies de les Illes. I ho fa principalment a través de dues línies d'actuació com són les prestacions econòmiques a les famílies (renda social garantida i renda mínima d'inserció) i el suport econòmic a les entitats del Tercer Sector que treballen per combatre la pobresa.

Segons ha explicat el Govern aquest dissabte, tan sols en prestacions econòmiques a les famílies es destinen una mitjana anual de 24 milions d'euros, dels quals 20 milions corresponen a la Renda Social Garantida, posada en marxa per la Conselleria l'any 2016, i de la qual es beneficien al voltant de 8.500 famílies que suposen més de 12.500 beneficiaris. Per altra banda, es destinen 4 milions d'euros a la Renda Mínima d'Inserció que gestionen els consells insulars i que arriba a 1.500 famílies.

L'altre de les línies de lluita contra la pobresa és el suport econòmic a les entitats del Tercer Sector, que reben de la Conselleria d'Afers Socials i Esports 6 milions d'euros anuals via convocatòria pública subvencionant projectes destinats a lluitar contra la pobresa.

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, defensa que «s'han de fer polítiques públiques des de serveis socials per intentar reduir l'impacte de la pobresa sobre les famílies tot i que les polítiques més efectives per lluitar contra la pobresa són amb la protecció del treball, els sous dignes i l'estabilitat laboral». En aquest sentit, remarca que la pobresa ve «condicionada principalment pel nostre model econòmic i la precarietat del mercat de treball així com per l'alt cost de l'habitatge».

Enguany, derivat de la Covid 19, el pressupost s'ha incrementat en 9 milions. Així, es va aprovar una Renda Social Extraordinària per a les persones que s'havien quedat sense ingressos durant l'Estat d'Alarma i una prestació econòmica excepcional (a través de les entitats socials per a persones en situació administrativa irregular com a dones que exerceixen la prostitució i treballadors). Aquestes accions extraordinàries varen donar cobertura a 8.000 famílies durant dos mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.