Setmanari d'informació local - 138 anys

Presenten una iniciativa al Parlament per demanar l'eliminació de la taxa de reposició anual de policies locals

MÉS per Mallorca, Unides Podem, PSIB, El PI, Més per Menorca, Cs i PP han registrat una Proposició No de Llei (PNL) en el Parlament per a demanar al Govern espanyol que elimini la taxa de reposició anual dels policies locals.

Segons han explicat, les restriccions derivades de les taxes de reposició d'efectius els últims anys han donat com a resultat que molts ajuntaments no puguin comptar, en aquests moments, amb uns cossos policials adequadament dimensionats.

Segons el text de la PNL, es tracta d'un problema que creix quan molts efectius tenen la necessitat de demanar ocupar places de segona activitat per a cobrir altres necessitats més administratives, la qual cosa suposa una reducció de plantilles d'efectius policials.

Tot això, han afegit, dóna lloc a una situació extraordinària i «d'urgent necessitat» en la qual resulta «imprescindible» poder reposar les places dels efectius que es troben en segona activitat.

L'objectiu de la iniciativa, per tant, és que els ajuntaments de les Illes puguin disposar en tot moment d'efectius policials suficients per a prestar «en condicions» totes les funcions que els corresponen «en aquests moments tan difícils» que requereixen personal que pugui vetllar pel compliment de la normativa preventiva aprovada amb l'objectiu de reduir la propagació de la Covid-19.

Així, la PNL insta al Govern d'Espanya a alliberar les places de segona activitat per a incloure-les en l'oferta pública d'ocupació d'acord amb el diagnòstic concret de la situació actual de la plantilla dels cossos de la policia local, l'anàlisi de necessitat real d'efectius ajustada a la població, la dispersió geogràfica, les característiques especials dels municipis i segons el redactat i aprovació dels reglaments de segona activitat.

A més, la PNL també sol·licita a l'Estat que permeti la creació de noves places en els cossos de Policia Local i la seva inclusió en la següent oferta pública d'ocupació i que aquesta oferta prevegi les places ocupades d'aquelles persones que es jubilaran durant els anys 2021 i 2022 en l'edat ordinària de jubilació, a més de les ocupades per persones que tenen prevista la seva jubilació anticipada.

Finalment, la iniciativa insta a les diferents administracions supramunicipals a cobrir totes les places de les Forces i Cossos de Seguretat de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.