Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort modifica el decret d'organització de l'Ajuntament i elimina referències en temes LGTBI, català i gènere

El ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dijous el decret de modificació de l'organització dels serveis administratius de l'Ajuntament de Palma i ha eliminat referències en temes LGTBI, de violència de gènere o el català, entre altres matèries.

El decret d'organització es va aprovar a inicis d'aquesta legislatura, com és habitual, i és el que determina l'organització municipal i les competències que té cada àrea. Amb aquesta modificació, també s'elimina el consorci amb l'Institut Ramon Llull.

El PP ha defensat que són «qüestions puntuals de nomenclatura» i ha assegurat que el govern té «la mateixa estructura i funcions» que fins al moment. «No canvia absolutament res», ha assenyalat la regidora d'Hisenda, Funció Pública i Govern Interior, Mercedes Celeste.

En aquest sentit, Celeste ha dit que seguirà treballant en «drets d'Igualtat, en violència contra les dones i en temes LGTBI».

A més, ha explicat que la modificació respon a l'acord de governabilitat amb l'extrema dreta, «que s'ha de cumplir». Així, ha assegurat que l'acord «no implica modificar l'estructura municipal però sí fer modificacions de nomenclatura per fer complir l'acord».

Per la seva banda, els grups municipals de PSOE Palma i MÉS Palma han criticat que «dos mesos després» el PP hagi «cedit al xantatge de l'extrema dreta» modificant el dret. «És una evidència que Vox està governant més que el PP en aquest Ajuntament», ha considerat el regidor ecosobiranista Miquel Àngel Contreras.

Per exemple, ha lamentat que ara la regidoria de Cultura «ja no tengui les competències de foment de la llengua pròpia o que desapareixen les polítiques que es poden fer a favor de la comunitat LGTBI o les polítiques de sensibilització en temes de gènere».

Per la seva banda, la regidora del PSOE Palma Rosario Sánchez ha assegurat que el líder de l'extrema dreta, Santiago Abascal, «està dictant les polítiques a les Balears i a l'Ajuntament de Palma». A més, ha demanat explicacions a l'equip de govern sobre una modificació que «fa tornar a l'Ajuntament 40 anys enrere».

Igualment, Sánchez ha lamentat que «s'elimina de l'organigrama la Defensora de la Ciutadania», el que ha qualificat «d'insult» cap als veïnats de Palma.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.