Setmanari d'informació local - 139 anys

L'STEI Intersindical reclama la construcció de centres d'infantil 0-6 anys per donar coherència i qualitat educativa a l'etapa

L'STEI Intersindical es mostra preocupat per la tipologia d'equipaments que haurien d'acollir l'etapa d'educació infantil 0-6 anys. El sindicat, en coordinació amb les treballadores de l'educació infantil, considera que l'ideal seria crear centres que acollissin tota l'etapa d'infantil. Asseguren que donaria «coherència pedagògica i de gestió a l'etapa», i que això revertiria «en qualitat educativa i gestora». A més, afirmen que els infants tan petits necessiten tenir un «referent arquitectònic que sigui assumible» i la integració d'infants tan menuts dins un CEIP «allunya aquest sentit de pertinença i de proximitat, alhora que fa créixer en desmesura els centres educatius, que el sentit comú i l'experiència recomana que siguin de dimensions humanes».

Des de l'STEI expliquen que els centres educatius més petits, amb claustres de dimensions raonables, funcionen de manera més àgil i permeten engegar projectes d'innovació pedagògica que d'altra forma es veuen frenats per moltes circumstàncies organitzatives i per un sentit de pertinença que es dilueix a mesura que creix l'equipament.

Lligat a això, l'STEI considera prioritari que el personal d'atenció a la diversitat sigui personal propi de centre pel que fa a l'etapa 0-3. «A hores d'ara, els EAP (Equips d'atenció primerenca) desenvolupen com poden aquesta funció, però l'atenció que poden rebre aquests infants no és suficient. Aglutinar en un mateix edifici tota l'etapa d'infantil 0-6 anys pot permetre una millor planificació i optimització de recursos amb personal propi de centre per a l'atenció a la diversitat a tota l'etapa d'infantil».

Finalment, el sindicat no veu amb bons ulls que s'emprenguin nous centres que abastin tota l'etapa d'infantil i primària en un sol edifici o complex arquitectònic, asseguren que pot alentir en el temps la creació d'aquests equipaments, per les dimensions que adopta el projecte; també per l'evolució actual de la demografia.

Davant això l'STEI posa de manifest la manca de places públiques de 0-3 a Mallorca i Eivissa i la necessitat d'esponjar els CEIP. «Emprendre la construcció de centres 0-6 anys, obres que no cobrarien la dimensió de mastodòntiques, cobriria aquestes dues necessitats més urgents i acostaria la solució en el temps».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.