Davant la manca d’informació per part de la Conselleria d’Educació i Universitats sobre com s’aplicarà la segregació lingüística en el primer ensenyament, l’STEI Intersindical demana la retirada d’aquesta mesura que, a més, «ha comptat amb el suport d’un percentatge reduït de famílies de les Illes».
A això cal afegir que l’adhesió voluntària al Pla pilot ha estat un fracàs absolut en els centres públics, amb un nombre escàs de centres concertats que s’hi afegiren finalment. «Una vegada més s’ha demostrat la validesa dels projectes lingüístics de centre vigents, que són fruit del consens del claustre docent i una eina per a la pervivència i millora del català, la llengua pròpia de les Illes, a les aules», han apuntat.
Amb aquests fets tan evidents, a les portes de l’inici de curs i sense que els centres hagin rebut cap tipus d’informació sobre com aplicar la 'lliure elecció de llengua' en el primer ensenyament, l’STEI Intersindical reclama la retirada de totes aquelles mesures contràries a la normalització del català a l’escola; i d’una manera específica el Pla pilot.
«Tant l’Estatut com la Llei de Normalització Lingüística recullen que cal fomentar i normalitzar de manera progressiva el català en un àmbit tan essencial com l’ensenyament, i aquestes mesures van en la direcció oposada», remarca l'STEI.
També demana que els milions que s’havien destinat a aquest despropòsit pedagògic es dediquin a resoldre els problemes i les mancances reals del sistema educatiu de les Illes.
L’STEI Intersindical fa una crida al Partit Popular perquè «deixi de cedir al xantatge de l’extrema dreta i a l’obsessió de Vox contra la llengua i cultura de les Illes Balears».