Setmanari d'informació local - 139 anys

El mal temps no aconsegueix minvar l'interès per l'oli i el gerret

La I Fira d'aquests productes es va celebrar amb èxit de participació

 El mal temps deslluí la I Fira de l’oli i el gerret que se celebrà ahir a Sóller, però no aconseguí dissimular el gran interès que desperten aquests dos productes de qualitat de la muntanya i la mar mallorquines, conjuntats per primer cop en una mostra gastronòmica. Tot i la pluja persistent, centenars de persones ompliren el gran envelat on se serviren fins a 14.000 racions de plats elaborats amb els dos productes protagonistes de la diada. Les autoritats també hi varen ser, en una mostra evident de suport ja comprovada amb la implicació de l’Ajuntament de Sóller, d’on partí la iniciativa, i de les conselleries de Comerç i Indústria i Agricultura i Pesca. Les seves titulars, Mercè Amer i Francesca Vives, no es perderen la cita, com tampoc el conseller de Turisme, Miquel Nadal, ni altres representants del Govern i del Consell. A poc a poc, els plats elaborats, des dels més simples fins als més sofisticats, s’anaren fent avall enmig dels elogis dels convidats i assistents.

Però l’acte més emotiu va ser la visita de la tafona tradicional de Can Det, on Pere A. Serra, fill il·lustre de Sóller, elogià la figura d’aquest impulsor de l’oliverar mallorquí que fou Joan Deyà, finat prematurament pel maig d’enguany. Pere A. Serra aprofità per cridar un altre cop l’atenció sobre la tasca dels pagesos que han mantingut el paisatge d’olivar de la Tramuntana. La consellera Amer aprofità per anunciar un conveni amb el Govern central que aportarà 3 milions al manteniment d’aquest conreu a l’Illa. Després de descobrir una placa en record de Joan Deyà, els assistents visitaren la tafona de la Cooperativa Agrícola, on observaren la fabricació d’oli amb els sistemes més moderns. En conclusió, i com afirmà Guillem Bernat, batle de Sóller: “L’èxit és que el gerret, just de parlar-ne, ja ha pujat de preu”. L’altra conclusió, aquesta sobre l’oli, perfectament descrita en la placa dedicada a Joan Det: “Soca ancestral, fulla argentada, raig d’or”

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.