Setmanari d'informació local - 138 anys

Art jove emergent a la nova ‘Emplaçam l’Art’

Natalia Spitale serà la pregonera de l’esdeveniment, dia 27 d’agost

Les joves artistes Maria Bernat i Magdalena Sundin. | Irene Cabrer

Els artistes joves de Sóller preparen una nova proposta artística per a la nit del 27 d’agost. La iniciativa ‘Emplaçam l’Art’ és el nom escollit per una quinzena d’artistes emergents que organitzen el que serà una nova Nit de l’Art. La mostra se centra en exposicions al carrer i té per objectiu interactuar amb el públic per donar a conèixer les creacions d’artistes emergents i els que ja compten amb una trajectòria més consolidada.

Emplaçam l’Art vol donar veu «a qui ha estat amagat durant molt de temps», comenten els organitzadors, per aquest motiu el col·lectiu jove ha elegit l’artista Natalia Spitale per fer el pregó que encetarà un vespre dedicat a l’art. Així, la plaça i els voltants s’ompliran d’una cinquantena de paradetes amb les creacions d’artistes que exposaran fotografia, pintura, instal·lacions, en definitiva un conjunt d’arts plàstiques.

Entre altres propostes que tenen damunt la taula, els organitzadors han preparat activitats per als més petits, «perquè volem que hi formin part», expliquen Magdalena Sundin i Maria Bernat, dues de les integrants dels joves artistes. També, intentaran cridar l’atenció del públic amb una mostra prèvia que s’exposarà als diferents comerços del carrer de sa Lluna, una setmana abans de l’esdeveniment.

Tot i que encara s’han de fermar els darrers detalls, aquest grup de joves que s’ha posat al capdavant per promoure l’art solleric, compten amb la col·laboració de les regidories de Joventut i Cultura. De fet, la setmana passada es reuniren amb els responsables d’aquestes àrees, Mar Castañer i Miquel Nadal, amb els quals els presentaren les seves propostes.

A més, compten amb el suport dels antics organitzadors de la Nit de l’Art «que s’han convertit amb els nostres padrins», explica Bernat.

Bernat i Sundin confien que la nit del 27 d’agost sigui tot un èxit i que es pugui consolidar per a futures edicions. Per aquest motiu, animen a aquella gent interessada a què es posi en contacte amb «qualsevol de noltros, perquè la participació en aquest esdeveniment és obert a tothom», explica Sundin.

La proposta ‘Emplaçam l’Art’ començà després d’una exposició col·lectiva per part d’un grup de joves artistes organitzada al Casal de Joves amb motiu de la Fira. Després de l’èxit obtingut al Casal ubicat a Santa Teresa, el grup decidí fer altres actuacions a Sóller «per impulsar l’art i donar-li un reconeixement que al municipi ara mateix no té», expliquen Bernat i Sundin.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.