Setmanari d'informació local - 138 anys

Ses Marjades es converteix en una Ecoescola

És el primer centre públic de les Illes Balears que aconsegueix el certificat

El CEIP Ses Marjades va rebre la passada setmana el certificat d’Ecoescola. El col·legi ha hagut de passar un procés de tres anys per arribar a obtenir el distintiu. L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha estat l’encarregada de fer el seguiment del procés i d’atorgar-li finalment el certificat, gràcies al qual l’escola podrà penjar la bandera verda d’Ecoescola a les seves instal·lacions.
Tot i que ja hi hagués altres centres privats o concertats de les Balears que comptessin amb aquest certificat, com pot ser, per exemple, el col·legi Àgora Portals, el CEIP Ses Marjades s’ha convertit en el primer centre públic de les Illes en aconseguir el distintiu d’Ecoescola.


El procés per arribar a obtenir aquest certificat no ha estat tan sols de tres anys, que és el temps mínim que ha de seguir una escola per aconseguir-lo, sinó que ha estat una feina que s’ha fet des de fa molt de temps. Tot va començar fa onze anys, quan el col·legi encara estava ubicat a la seva antiga seu, situada al camí de Ses Marjades. En aquell moment, els familiars dels alumnes impulsaren la idea de convertir el centre en una Ecoescola. Es començaren a fer pràctiques ecològiques en el col·legi i, veient els bons resultats, fa vuit anys es varen instaurar aquesta mena de pràctiques en el PEC (Projecte Educatiu de Centre) de l’escola.
Fa tres anys el CEIP Ses Marjades decidí optar a obtenir el certificat, motiu pel qual es posà en contacte amb l’Ajuntament per intentar comptar amb la seva col·laboració. La Vila els ha ajudat durant aquests tres anys pagant la quota de l’ADEAC, que recordem és qui fa el seguiment. Fa un mes el col·legi va rebre la visita d’una auditora, qui passà revisió de la feina feta. I, després d’aquesta visita, l’ADEAC ha decidit atorgar el distintiu a l’escola.
Per arribar a obtenir el certificat, el centre fa una gestió del tipus del material emprat, procurant que sigui ecològic i sense plàstics. L’escola també organitza berenars comunitaris per reduir la petjada ecològica, fent servir aliments de km 0.

Els infants realitzen constants sortides a la natura, per les quals fan una feina prèvia i posterior. Sempre que usen transport per a aquestes sortides, intenten que sigui públic. A més, enguany es posà en marxa el bus a peu per arribar a l’escola, amb el qual eviten la congestió del trànsit al carrer de l’escola i augmenten la seguretat dels infants. A l’escola hi ha un hort, el qual es gestiona ecològicament, part dels productes del qual són utilitzats per als berenar comunitaris. En definitiva, al centre volen implantar una visió on els éssers humans i el medi ambient estan completament units.
Per altra banda, els alumnes de l’escola feren una sortida ahir a la platja de Can Generós, al Port de Sóller, on dugueren a terme una neteja de residus. Els infants repartiren també uns tríptics a la gent amb els que demanaven que no deixessin residus sobre l’arena de la platja.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.