Setmanari d'informació local - 139 anys

Unanimitat per regular l’ús del mòbil a l’escola

El Govern prepara unes instruccions que prohibiran l’ús d’aquests dispositius, si bé la totalitat dels centres educatius de Sóller ja contemplen aquest punt dins la normativa

Els centres educatius de la Vall estan ja preparats per al curs vinent en tant que tots tenen una normativa que regula l’ús de dispositius mòbils. | Irene Cabrer

A Sóller tots els centres escolars ja tenen regulat l’ús del mòbil al seu reglament intern. Si bé el Govern prepara unes instruccions que passen per prohibir l’ús d’aquests dispositius als cicles d’infantil, primària i secundària, la totalitat de les escoles ja contemplen la prohibició d’aquests dispositius dins les aules i també en qualsevol activitat organitzada dins l’horari lectiu, ja sigui un centre concertat o públic. D’aquesta manera, famílies i comunitat educativa coincideixen per unanimitat en una norma que Educació vol establir per al curs vinent.

El director de l’Institut, Óscar Eugenio explica que ja fa dos anys que el centre té prohibit emprar-los «i si es fa es requisa, es posa una amonestació i al final del dia se li torna i això funciona». La proposta va sorgir per iniciativa de l’Amipa del centre, qui va fer una votació on va sortir un gran percentatge de famílies i professorat a favor i, per tant, «no hi ha cap necessitat d’utilitzar-lo al centre». Així i tot, Eugenio comenta que cada dia se’n requisen una mitjana de dos dispositius, però «el balanç és positiu perquè s’han reduït moltíssim les incidències i han minvat les captures o directes dins l’IES mentre es feia classe». En algunes matèries es podria emprar, «però ara tothom ja té ordinadors i, per tant, ja no hi ha excuses». Després d’aquesta norma, el representant dels pares, Toni Marquès apunta que en realitat «estam més contents perquè no es pot utilitzar ni al pati i això beneficia als alumnes al final».
En el cas de les escoles que ofereixen fins a sisè de primària, no hi havia tant de problemes, però els representants dels pares i mares reconeixen i coincideixen a dir que «de cada vegada són més joves els nins que utilitzen mòbil». Així, al CEIP Es Fossaret; Pere Cerdà; Ses Marjades o Es Puig els alumnes dels darrers cursos de primària, això és cinquè i sisè en edats compreses entre els 10 i 12 anys, ja utilitzen un dispositiu mòbil, «evidentment fora del centre i no són tots els infants».

Pel que fa als dos centres concertats, Sant Vicenç de Paül i Sagrats Cors, ja fa anys que ho tenen prohibit i els alumnes no poden utilitzar els mòbils o tauletes dins el centre, tot i que no era obligatori tenir una normativa. De fet, «com que ja oferíem cursos a secundària fa molts de temps que es va incloure en el nostre reglament», apuntà el director de Sant Vicenç de Paül, Jaume Alcover. La presidenta de l’AMIPA dels Sagrats Cors, Marimar Mainzer opina que «ha estat sempre un tema conflictiu i que s’ha debatut al centre, però dins la classe no hi ha necessitat d’utilitzar-lo».
En aquest sentit, el Policia Tutor, Biel Cardell defensa que no s’ha d’utilitzar a l’escola, però la feina «s’ha de fer des de casa». Cardell fa feina per fomentar l’ús responsable dels dispositius digitals «però són els pares qui han d’ensenyar als infants a utilitzar-los com toca». Del mateix parer és la directora de Ses Marjades, Maria Antònia Marroig. Segons Marroig, «l’equip directiu hi està totalment d’acord amb la norma i ja s’hauria d’haver regulat abans, però també pensam que les famílies s’haurien de conscienciar i donar suport als centres educatius». Quant al professorat, «el mòbil no hauria de ser present tampoc a les aules, perquè hem de donar exemple», afegí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.