Setmanari d'informació local - 139 anys

Alarma social pel mal estat del Fantasio i d’espais municipals

La plataforma Defensora adverteix del perill i demana a la Vila una actuació urgent

Les imatges i un vídeo aeri que mostra el preocupant agreujament del mal estat de la coberta de l’antic cinema Fantasio i un aparent risc de col·lapse de la teulada, ha corregut com la pólvora per les xarxes socials i ha creat alarma social davant la possibilitat que Sóller pugui perdre un nou espai públic si no s’actua amb celeritat. L’ombra del sinistre del Defensora, la recent denúncia del mal estat de l’edifici de l’Hospici, el tancament, de moment sine die, de les Escolàpies i l’estat de runa d’un dels dos edificis de l’escorxador (l’altre ja té un avantprojecte de rehabilitació), són «massa fronts oberts», segons els membres de la plataforma Defensora, que s’ha fet ressò d’aquestes preocupants imatges.

Des d’aquest col·lectiu, en el qual participen diversos arquitectes, s’ha comentat aquestes imatges «evidencien la necessitat d’una intervenció immediata per evitar l’esfondrament de la seva teulada». Un dels forats que presenta la teulada, el més gran, ja té uns anys, però ja es veuen obertures més recents, noves. La Plataforma, fent ús de les xarxes socials com Instagram ho ha denunciat públicament i ha demanat a l’Ajuntament que actuï de forma urgent.

S’ha de dir que l’any 2020 els tècnics municipals ja advertiren del mal estat de l’edifici i que calia fer una actuació urgent a la teulada, així com evitar possibles despreniments al carrer, que és molt estret. Res d’això s’ha arribat a fer.

Futur
Davant aquest nou senyal d’alarma i amb el desastre del Defensora encara fresc, el regidor de Patrimoni i Urbanisme, Juanan Lorente, ha manifestat que «també ens han fet arribar les imatges i ja estem fent una valoració econòmica del que costaria arreglar la coberta i com a mínim aturar la degradació de l’edifici». Així mateix, Lorente no es banya a l’hora de parlar del futur del local, però deixa anar que des de la seva àrea de patrimoni «s’estan fent passes i hi estic fent feina», però assegura que, de moment, «l’únic que podem fer és mirar de fer aquesta actuació d’urgència».
Cal recordar que fa uns mesos un col·lectiu de persones vinculades al món del cinema es va interessar pel Fantasio.

Un edifici que s’ha deixat perdre

El Fantasio passà a ser municipal el 2004, per conveni urbanístic, i el 2006 es plantejà dur-hi l’escola de música, però la reforma ja es valorava en més de 2 milions d’euros. Després d’alguns intents de venda sense èxit i d’altres propostes de rehabilitació que no prosperaren, la darrera el 2020, finalment ha quedat desaprofitat i degradat. Hi ha particulars que s’hi han interessat, però els costos són molt elevats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.