Setmanari d'informació local - 138 anys

Cultura obre una convocatòria per incorporar un servei de dinamitzadors lingüístics

14375

La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres els plecs administratius i tècnics que regiran la contractació d’un servei de dinamització lingüística, que es desenvoluparà a tres zones de Palma. L’objectiu de la iniciativa és promoure el coneixement i l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits i sectors de la societat i impulsar la participació ciutadana en el procés de recuperació lingüística.

El regidor de l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha destacat que es tracta de l’actuació en matèria de política lingüística més ambiciosa d’aquest mandat. Consideram que amb aquest servei Palma, assumint el seu pes demogràfic, es consolida com un motor per a la normalització lingüística i un referent indiscutible per als altres municipis, ha destacat Carrió.

Zones

Les zones que s’han triat són tres:

  • Zona A: inclou els barris de Son Gotleu, Pere Garau i la Soledat.

  • Zona B: el Rafal, el Viver i Son Cladera.

  • Zona C: Camp Redó i Cas Capiscol.

S’han triat aquests barriades perquè es disposa d'infraestructures que podran donar suport al servei i són zones considerades d’atenció preferent, a més de ser barris amb una alta població de nouvinguts. El pressupost del servei és de 155.760,77 euros que es computarà en dos anys diferents. Així, el 2018 s’hi destinaran 77.880,39 euros i el 2019, uns altres 77.880,38, que procedeixen de la partida de promoció de la llengua.

Programes

El servei haurà d’oferir quatre programes:

  • Programa del sector comercial: durà a terme actuacions destinades als comerços i les empreses de serveis de la zona per incentivar-hi l’ús del català tant en la retolació com en l’atenció al client.

  • Programa escolar: es desenvoluparan actuacions en l’àmbit de l’ensenyament per reforçar l’aprenentatge del català i la integració cultural mitjançant actuacions complementàries a les reglades. També es podran destinar als pares i mares perquè puguin ajudar els seus fills/es.

  • Programa sociocultural: l’objectiu d’aquest programa és reforçar o introduir l’ús del català a activitats lúdiques i culturals.

  • Programa intercultural: amb aquest punt allò que volem és difondre informació als nouvinguts sobre la llengua catalana com a element integrador de les diverses comunitats lingüístiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.