Setmanari d'informació local - 140 anys

Salut i Bons Aliments Actualitat_down

Opinió » Opinió

Carn podrida (II)

Yo Isasi

Seguim parlant del tema que deixàrem fa dues setmanes. Igual que el peix, la carn també pot provocar infeccions de microbis. És normal que les carns es contaminin durant la matança i la separació de la pell i entranyes. Aquest problema s'agreuja quan es manipulen sense tenir coneixement de carnissers no professionals.

Opinió » Opinió

L'angoixa de fer dieta (II)

Yo Isasi

Milions de persones per aquestes dates es posen a dieta, però la majoria recuperem i guanyem tots els quilos. Ens odiem per això i jurem passar la fam que calgui (quina contradicció de món). ‘Canviar de dieta' o ‘estar a dieta' és indici de la nostra abundància. Camuflem la nostra fam amb pseudomenjar de plàstic. Hem canviat el goig i el plaer de seure a menjar un àpat nutritiu i de veritat per barretes de règim i batuts de colors sense cap valor nutritiu.

Opinió » Opinió

Ous d'or

Yo Isasi

Aprincipis del segle XX el galliner va perdre protagonisme i el va cedir a la granja avícola, on ara tot es fa a gran escala. Les gallines ponedores neixen en incubadores, són alimentades majoritàriament al laboratori i passen un any produint uns 250 ous sobre malles de filferro i excrements, sota llums elèctriques i sense veure mai la llum del sol.

Opinió » Opinió

La veritat sobre la mentider llet de soja

Yolanda D. Isasi

Sí. La mentidera perquè ha estat nomenada com la ‘salvadora', la ‘substituta' de la llet de vaca. Molts pediatres estan recomanant a les mares amb nadons intolerants a la lactosa (sucre de la llet) o ‘per estar de moda', substituir la de vaca per la de soja, ja que creuen que té les mateixes propietats que aquesta. Segueix sent aconsellada a persones adultes amb al·lèrgies als lactis i molts vegetarians són addictes a ella.