Setmanari d'informació local - 139 anys

L'angoixa de fer dieta (II)

Milions de persones per aquestes dates es posen a dieta, però la majoria recuperem i guanyem tots els quilos. Ens odiem per això i jurem passar la fam que calgui (quina contradicció de món). ‘Canviar de dieta' o ‘estar a dieta' és indici de la nostra abundància. Camuflem la nostra fam amb pseudomenjar de plàstic. Hem canviat el goig i el plaer de seure a menjar un àpat nutritiu i de veritat per barretes de règim i batuts de colors sense cap valor nutritiu. En fer la compra només ens permetem comprar tal cosa baix en greix o light i productes que ens prometen aprimar de pressa i en poc temps. Però això no aconsegueix que estiguem satisfets i al poc temps desitgem un gelat, xocolata o un entrepà d'embotit. Es va perdent l'entusiasme i ens trobem mancats d'energia, llavors, una nit ens saltem el ‘règim' menjant una pizza i un postre ensucrat, tornant a caure en les xarxes de la ‘fat food', així és com anomen a aquest tipus de menjar ple de greix saturat i buit de nutrients.

Molts ja no reconeixen el menjar de veritat. Ens hem deixat convèncer que els paquets de substàncies desvitalitzades, fraccionades i sinténtiques no tenen cap relació amb la nostra mala salut i les estadístiques d'obesitat.

Però hem de ser conscients que si el que ens portem a la boca ve descrit mitjançant una llista interminable de paraules que som incapaços de desxifrar, no estem prenent menjar autèntic, és una creació de laboratori.

Els nostres supermercats estan plens de menjar fals i si ens alimentem d'una dieta artificial estem destinats a l'obesitat i en definitiva a la malaltia. Ens han fet creure que si mengem versions encartonades de pastissos i cereals baixos en calories, versions plàstiques de gelats light i bosses de patates carregades de ‘greix fals' (greixos hidrogenats) estem fent alguna cosa bona per la nostra salut.

Hem substituït els nostres hàbits constructius d'alimentació per hàbits destructius. Estem confusos amb tanta informació contradictòria i errònia sobre el que són exactament uns hàbits alimentaris sans.

Ens diuen que comptem calories, greixos, hidrats de carboni, que pesem el menjar, que controlem les porcions, però res d'això pot portar a una salut natural i menys a una reducció de pes sense que aquest torni a augmentar.

Ens veiem en els supermercats comprant refrescos i tes sense calories, margarines lleugeres, plats congelats sense greix i refrigeris de règim. És cert que estem fent canvis però no els correctes.

Podem malgastar els nostres diners en píndoles i herbes per aprimar, laxants o diürètiques, però fins que no entenguem amb exactitud quins aliments aporten bona salut al nostre cos, l'esforç realitzat haurà sigut en va.

Quan experimentem els múltiples beneficis d'una alimentació natural, a part de la reducció de pes, voldrem que sigui part integrant de la nostra vida, igual que l'amor, l'amistat, la felicitat i l'èxit. Totes aquestes experiències humanes positives no es poden limitar a períodes de dues setmanes com les famoses ‘dietes aprimadores ràpides'.

Per tant, ‘no existeix cap aliment miraculós, cap elixir màgic que ho arregli tot, ni un sol remei ni substància que ens rescati de l'obesitat o del dolor. Només hi ha diverses maneres de reequilibrar el nostre cos i de cada un de nosaltres depèn descobrir i servir-se d'aquelles que siguin oportunes i profitoses per a la nostra vida‘.

Seguirem parlant d'això.

Salut i Bons Aliments.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.