Setmanari d'informació local - 138 anys

El catàleg de camins públics s'aprovarà excloent només els "conflictius"

L'equip de Govern, pressionat pels hotelers, obri un expedient paralitzat el 2011

L'equip de govern de Sóller ha decidit dur a aprovació definitiva el catàleg de camins públics després de més de 6 anys des de la seva elaboració per part del Consell de Mallorca i de la paralització l'expedient a finals de l'anterior legislatura, pel desacord existent en el pacte PSOE-Entesa-Progressistes.

Després que dies enrere l'Associació Hotelera de Sóller remetés una carta al batle, Carlos Simarro (PP) recordant la seva «obligació» d'incorporar la xarxa de camins públics de titularitat municipal a l'inventari, el regidor de Patrimoni, Joan Ruiz, va afirmar ahir que ja s'havia ordenat als tècnics que reobrissin el procés per convertir el catàleg en «definitiu».

Ruiz va assegurar que, tal com ja havia recomanat el Consell el 2006, «s'aprovarà el catàleg incloent totes les vies públiques que no presenten dubtes sobre la seva titularitat i s'exclouran les que no estan prou documentades deixant oberta la possibilitat de poder-les incorporar més endavant ».

Amb aquesta decisió l'actual equip de govern, que fins ara s'havia mostrat també reticent a aprovar el catàleg, farà un pas més per dotar el municipi d'un inventari que-tal com defensen els hotelers-suposa una eina jurídica imprescindible per als usuaris , molts d'ells turistes i aficionats al senderisme i resta d'usuaris.

El catàleg elaborat pel Consell incloïa 141 camins locals 81 dels quals es consideraven de titularitat pública.

El 2008 l'Ajuntament va iniciar una revisió d'ofici i va excloure bastants dels proposats pel Consell. Després de diversos períodes d'al·legacions el nombre total de vies es va reduir a menys d'un centenar. D'aquests, menys de mitja dotzena seguien presentant «dubtes» sobre la seva titularitat. Alguns d'aquests podrien ara ser exclosos fins que es puguin documentar amb més claredat.

L'any passat l'Ajuntament ja va declarar pública d'aquestes vies-el camí de Can Catí-encara que posteriorment un propietari va interposar un contenciós encara no resolt.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.