Setmanari d'informació local - 138 anys

Fornalutx ja ha instal·lat plaques solars que donaran corrent a 8 comptadors

48023

L’Ajuntament de Fornalutx ha instal·lat 36 plaques solars damunt el dipòsit d’aigua pública situat al camí del Mas. De moment aquesta instal·lació donarà corrent a 8 comptadors que té el Consistori, la qual cosa suposarà un estalvi anual per a les arques públiques de fins a 5.000 euros. El conjunt de plaques solars donarà corrent als edificis públics, entre ells el propi ajuntament, Can Xoroi o les dependències de la policia local.

Així ho explicà el batle de la localitat, Xisco Marroig, qui confirmà que l’empresa «ha acabat aquesta setmana els treballs de muntatge». Segons Marroig, «de moment és una prova pilot que ens servix per valorar futures actuacions al municipi per a la total implantació de les energies renovables», digué. Per això, el batle ha mantingut diverses reunions amb el departament de Patrimoni del Consell per cercar noves fórmules per ampliar la instal·lació d’aquests panells fotovoltaics.

Cal recordar que el poble de Fornalutx està inclòs dins una zona qualificada com a Paisatge Pintoresc, per la qual cosa la normativa que preserva l’impacte sobre el territori és molt estricta. Fa un mes que l’Ajuntament informà que començaria a col·locar panells fotovoltaics al municipi. Amb l’objectiu d’informar sobre com reduir costos en la factura de la llum, el Consistori organitzà una reunió per als veïnats i residents per tal d’explicar-los les subvencions publicades pel Govern i a les quals poden optar en cas de voler fer una instal·lació particular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.