Setmanari d'informació local - 138 anys

Primeres reaccions sobre la proposta de Bel Busquets com a substituta de Barceló

16221

Reaccions del PSIB

El portaveu parlamentari del PSIB, Andreu Alcover, ha negat que des del seu partit es veti a ningú encara que ha demanat que se cerqui consens i que «no es vulgui fer massa via» en trobar el substitut de Biel Barceló al capdavant de la Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme. Segons ha explicat després de la Junta de Portaveus celebrada aquest divendres, «l'important és cercar un perfil adequat» i, per a això, ha insistit en la necessitat de cercar consens.

Igualment, Alcover ha recordat que li correspon a la presidenta del Govern, Francina Armengol, decidir qui ocupa aquest càrrec. «Confiem en el seu criteri», ha afegit el portaveu del PSIB. «És important no córrer, no passa res per passar un dia sense conseller de Turisme», ha insistit Alcover, després d'assegurar que «el Govern funciona bé i les modificacions que s'han de fer han de ser puntuals i amb el millor fruit d'un consens».

Reaccions de Podem

Per la seva banda, la secretària general de Podemos a les Balears, Mae de la Concha, ha insistit que la «crisi» de cercar un substitut de Barceló «no s'ha de tancar massa ràpid i en fals». Igualment, de la Concha ha indicat que les crisis «sovint suposen una oportunitat de prendre un nou impuls» i, per això, ha remarcat que és necessari «parlar tots junts i valorar si Busquets és la persona adequada o si hi ha altres persones més adequades».

En aquest sentit, ha explicat que li han demanat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, una reunió per poder formar part del debat amb «decisions consensuades». Quant a la possible entrada de Podemos en el Govern, la secretària general ha assegurat que durant el Consell Ciutadà que se celebrarà aquest dissabte «no està a l'ordre del dia, ni es prendran decisions sobre aquest tema».

D'altra banda, de la Concha s'ha mostrat convençuda que «d'aquí poc» el partit disposarà d'un nou portaveu adjunt en el Parlament.

Reaccions del PP

Finalment, la portaveu del PP en el Parlament, Margalida Prohens, ha assegurat que seria «una mala notícia» que Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme segueixi en mans d'un partit «antiturístic»En aquest sentit, després de la Junta de Portaveus, Prohens ha reiterat que dins de l'escenari actual al PP li donaria «més tranquil·litat» que fos el PSIB qui assumís la Conselleria.

Així mateix, la portaveu parlamentària ha criticat que la proposta de Bel Busquets com a substituta de Biel Barceló hagi estat com una «autoproclamació» i ha assegurat que la presidenta del Govern, Francina Armengol, «presideix però no governa». Finalment, la portaveu del PP ha acusat Armengol de ser «l'única responsable» i ha assegurat que la presidenta del Govern «no pinta gens en les Conselleries de MÉS».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.