Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS, PSIB i Podem censuren que la Delegació del Govern espanyol carregui contra la carrera professional

19545

Els grups parlamentaris del PSIB, Podem i MÉS per Mallorca han criticat aquest dimecres la intenció de la delegada del Govern espanyol a les Balears, Maria Salom, d'impugnar els Pressupostos Generals del 2018 i amb això provocar una retallada de la carrera professional per als empleats públics.

Després de la junta de portaveus d'aquest dimecres, el portaveu del PSIB, Andreu Alcover, ha recordat que la mateixa Salom, a principi de la legislatura, va votar a favor d'una iniciativa que donava suport la carrera professional. «Ens sorprèn ara que agafi la bandera i amenaci de portar-la als tribunals», ha manifestat.

Així mateix, ha demanat al president del PP, Biel Company, que si està d'acord amb aquest complement dels funcionaris de les Balears «ho demostri amb fets». «Sabem que el seu pes a Madrid és limitat però ens agradaria que donés suport a la carrera», ha afegit.

Per la seva banda, el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha expressat que «Salom i Company són uns traïdors en acceptar aquestes retallades» i ha assenyalat que no accepten «la submissió a les ordres de Madrid». Per Jarabo, «no deixa de ser curiós que les principals mobilitzacions que s'estan produint a les Illes siguin en contra del Govern espanyol i no en contra de les polítiques que es fan aquí». Així, ha dit que donaran suport a la manifestació que s'ha plantejat des dels sindicats.

A més, en la seva última intervenció com a portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha demanat al PP que «tengui un mínim de respecte pels treballadors públics de les Balears» i «tenir un mínim de respecte», ha afegit, «vol dir solucionar aquest problema».

D'altra banda, Alcover ha anunciat que el proper ple del Parlament debatrà dues proposicions no de llei (PNL) del seu grup, una relativa a l'agenda feminista, i una altra relativa a un pacte de salaris i rendes, per millorar les condicions laborals dels treballadors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.