Setmanari d'informació local - 138 anys

Dites dels clàssics llatins, lliçons per avui

"Moltes promeses minven la confiança". Horaci Flac, 63-8 a. C.

* "Vosaltres els que seieu a la Presidència manau això, imposant-ho com llei dictada per Déu, quan els déus no hi tenen res a veure". Ciceró, 106-43 a.C.

* Duc l'aigua al nostre molí i me dic dins mi mateix: "Déu meu! Vós no sou tan cruel per posar-nos a cada passa del camí un clot, enganyós i perillós, en el què, si hi caus, fas un pecat, que, de no confesar-te'n, te'n vas a l'infern".

* "No hi ha cap diferència entre eqivocar-te en bona o mala intenció. El mal que en surt és el mateix". Horaci.

* "No són les solucions a pendre que divideixen les opinions dels qui governen, són les conveniències de cada partit, segons les ganàncies que en treuen d'elles". Ciceró.

* "Hem arribat a una Vall que gairabé està envoltada de muntanyes per totes bandes" "Vallem quae totum paene montem cingebat". César Juli. 100? -44 a C.

Em ve al cap una broma: "Aquesta Vall seria Sóller?".

* "Què ha de fer una dona quan l'home és més afeminat que ella? "Femina quid faciat cum vir sit levior ipsa?". Valeri Càtul, 87? - 53 a C.

* "Ja fa estona que deditjava poder dir-te "«t'estim»". Terenci Àfer195? - 159 a C.

* "Molts són els qui han sofert ferides greus de batalla i no poden soportar un mal de queixal". Ciceró.

* "Em fan dubtar de tot" Horaci. (Jo, amb això som com Horaci: "De qui podem fiar-nos?").

* "Aquets tributs, que, amb feines, pagam tots, no arriben a cobrir la fam que tenen i els guanys que cobren dels que els administren". Ciceró.

*"La fortuna que desitgen els torna cecs" "Fortuna eos efficit caecos". Ciceró.

 Nota molt personal a tenir en compte:

Sincerament, aquestes dites, pensades i dites moltes d´elles abans de Crist, reveladores dels fets que se vivien fa dos milers d'anys, no semblen les mateixes cròniques dels diaris d'avui, escàndols que ens posen la pell de gallina? és de valents caminar drets, contra tempestes i vents que fins i tots roques, com turons, fan caure de la muntanya.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.