Setmanari d'informació local - 138 anys

Samarretes intel·ligents i les grips que ens volen vendre

Després de passar dia 22 i amb la continuïtat de les temperatures africanes de dia 23, un que tanta calor l'abassega, li sembla que té la neurona, ja no a mig coure, sinó que ha fet el temps de cocció sencera. Per tant, posar-se davant del teclat, contemplar la pantalla demanant que la meva estimada santa inspiració arribi per aquestes contrades, em refereix al meu estudi, em sembla, quasi un autèntic miracle i mira que Lourdes ens cau enfora. Val riure!

Podria, i m'haureu de perdonar que aquest article que sortirà publicat encetant el més d'agost, que desitjaria fos una mica més suau, fos una mica com una olla de grills. Vull dir que puc anar de son metlo, a son capetlo, sense més.

Començaré per una notícia que m'ha arribat i és de debò. El titular deia "Una samarreta intel·ligent controlarà les malalties". Tots i totes sabeu que sóc molt curiós per tant he obert la notícia, ja que m'havia vingut per un butlletí virtual o electrònic. Resulta, que aquest projecte que costarà fa no fa 4,2 milions d'euros i durarà tres anys. És pretén que les samarretes duguin uns fils sensors que mesuraran  el ritme cardíac el respiratori , i  la temperatura corporal i el metge seguirà l'evolució del malalt mitjançant la xarxa.

  És un projecte, que com diu la notícia, s'emmarca dins d'una estratègia de la Unió Europea,  per malalts, sobre tot d'edat avançada, i així podran esser controlats sense que hagi un metge de manera presencial i a més evitar o ajornar el seu ingrés a hospitals o a residències, vist que com n'hi ha tantes de persones d'edat avançada, això fa insostenible l'actual sistema sanitari.

 Encara ara mateix estic flipant en colors. I per acabar d'arrodonir el tema, que ja em sembla com al de ciència- ficció, bé, no siguem exagerats, aplicació de noves tecnologies per experts, la noticia continua així i ara ho transcric: "A més de la samarreta, el sistema també preveu ser un recordatori pels usuaris de quan i com s'han de prendre els medicaments: la informació els arribaria al monitor de la televisió o a un dispositiu com una PDA."

D'aquí a què els malalts portin uns pegats enganxats a la pell i mitjançant un impuls elèctric provocat pel metge, a distància, clar està, subministri la dosi adequada del medicament, hi va tan sols una passa. O sigui, que el tracte humà, personal, del malalt amb el metge se'n comença a anar en orris, bé, jo crec que fa estona que se n'hi anat, si es té en compte que als PACS, els metges disposen de més o manco uns cinc minuts per pacient; o sigui, ni temps per fer ni un diagnòstic i sí, per omplir una recepta.marres: "Telefónica Investigación y Desarrollo, la Fundació Hospital Comarcal Sant Antoni Abat i diverses universitats i empreses europees". Curiós que no faci cap esment a quines universitats i empreses europees s'hi troben darrera i ho deixa així.

Qui hi ha darrera de la samarreta de

Per a mi això, és un afegitó a la despersonalització i deshumanització de la tasca sanitària. Consider que el tracte humà és importantíssim, més a dir, que la por i la soledat, fan més estralls que els virus i que una persona malalta, sobretot, necessita parlar, expressar les seves pors i el seu estat d'ànim i no es pot ni es deu convertir en un nombre controlat per sensors. És la meva modesta opinió, tant com a persona, com a ésser humà i com a terapeuta. No és estrany, que hi hagi metges que els hi costa molt practica la medicina d'aquesta manera. També n'hi ha d'altres i en coneix, que es neguen a fer-ho i dediquen el temps que consideren necessari per a cada pacient. El problema ve que les esperes a vegades es poden fer molt llargues, ja que el nombre de pacients als qui se'ls hi dóna hora està regulat per Insalut, i estan obligats a complir amb la quota  diària.

Del tema de la grip A, Nova, porca o porcina, ja s'ha començat la compra de vacunes, ara que ja es deuen haver venut tots els antivírics o millor l'antivíric, ja que pels canals televisius tan sols he vist el conegut "Tamiflu" del que ja en vaig parlar en el seu moment. Sabíeu que les persones que moren en el món durant la grip estacional  poden arribar a 500.000 i vos n'adonau del rebombori que hi ha hagut per les "morts" causades, diuen, per la Grip de moda?. Poquíssimes en relació amb l'altre, i com passa amb la grip estacional, cauen persones amb altres malalties que s'agreugen, els mateixos grups de rics ancians i nins i qualsevol que tingui el sistema immunològic deprimit (pot estar-hi per moltes causes, entre elles l'alimentació, l'estrès, la contaminació de tots els nivells), li pot fer matx. El curiós que tot això no ho expliquen.

Així i tot, començ a estar satisfet i content, ja que comencen a córrer per Internet informació que està destapant als diversos laboratoris (llegiu multinacionals) farmacèutics que s'han fet d'or, primer amb la grip porcina venent milions de capses de "Tamiflu" a 50 dòlars la capsa i ara amb la grip porcina, A, nova, per acabar de vendre el "Tamiflu" preparat per l'altra grip i a més preparar el mercat per la venta massiva de vacunes, que podria esser no servissin per res, ja que aquests virus, com el de l'estacional, tenen una capacitat de mudar molt ràpida.

I a més, aquesta informació, de moment no és ni controlable com si ho són els altres medis de comunicació, ni manipulables. Laboratoris que hi ha darrera: Roche i Relenza, i també l'OMS (Organització Mundial de la "Salud"). No  repetiré quins elements bastant porcs  hi ha darrera, ja que ho he denunciat a molts altres articles.

Però cal, per un augment de consciència, deixar de combregar amb rodes de molí i cercar la informació que ens amaguen per poder prendre les decisions correctes, de lo contrari els seguim el joc i engreixam els comptes corrents d'aquests impresentables.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per solleric, fa mes de 14 anys
Estic content que hi han samarretes intel·ligents, abans hi havien samarretes estupids, com aquestes que posaven 'Sóller, ja som aquí'.
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente